Lisa in LaLaLand

< Back to news

fourniturenman

Press contact:
Lisa Gritter
contact@lisainlalaland.com

FOURNITURENMAN

Iedere ochtend fiets ik door de Kleine Houtstraat naar kantoor, langs de sexshop op de hoek, de galerie, de kapperszaak, de sexcinema, de bakker, de kampeerwinkel en dan die ene winkel. Een klein, propvol winkeltje met altijd dezelfde schappen voor de deur. Schappen met sponsen, bezems, zemen en dweilen. ‘Bink Fournituren & Huishoudtextiel‘.

Iedere ochtend stalt de eigenaar de schappen buiten en iedere avond sjouwt hij ze weer terug naar binnen. Hij is lang, dun en bleek. Haast onzichtbaar tussen de zemen en dweilen.
Iedere ochtend verzin ik een leven voor hem. Ik stel me voor hoe de man opstaat, elke dag om 07:05 exact, zich uitrekt en neer laat glijden in een downward dog alwaar hij even denkt aan zijn overleden moeder en hoe zij naar pindakaas rook. Hij poetst zijn tanden met Elmex en fietst op zijn fiets met lederen zadel naar de winkel. Hij knikt naar de andere winkeliers, maakt nooit een praatje, doet de deur achter zich dicht en begint met tellen. Zevenentachtig grove ritsen, tweeënvijftig smalle ritsen, drieëndertig gele sponsen, vierenveertig lichtroze dweilen. Hij is kalm. Niet blij of gelukkig, maar kalm. Van tellen wordt hij rustig, zo houdt hij zijn woedeaanvallen onder controle. Kinderen mogen de winkel niet meer in. Ooit was er