Lisa in LaLaLand

< Back to news

twilight zone

Press contact:
Lisa Gritter
contact@lisainlalaland.com

Het Echte Leven

Vanuit mijn airbnb kijk ik uit op een bar. Op het terras zit elke dag een man, van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat. Hij heeft zijn grijze haar in een staart. Op tafel een halve liter fles bier. Op het balkon boven de bar staat ook elke ochtend een man. Afhankelijk van het weer met of zonder overhemd. Hij rookt een shaggie terwijl hij over de straat uitkijkt. Ik groet hem soms. Als hij een overhemd aan heeft. Ik vraag me af of deze mannen elkaar ooit hebben gezien. En of ze, als ze elkaar zouden zien, vrienden zouden worden en dan samen bier zouden drinken en shaggies roken en over straat uitkijken.

Soms vrees ik dat mijn leven zich voornamelijk in mijn hoofd afspeelt. Ik probeer wel, hier te zijn, in het nu, maar niet altijd met evenveel succes. In mijn hoofd voer ik hele gesprekken, maak plannen, voer discussies, bedenk de ergste scenarios en de beste, praat mezelf moed in of onzekerheden aan. Er speelt zich zoveel in mijn hoofd af dat het soms lijkt alsof er een groot gapend zwart gat tussen mij en de realiteit is gevallen. Ik beweeg me in een wereld maar begeef me in een andere. Een twilight zone. Waar de twee niet overeenkomen ontstaat er soms kortsluiting. Alsof iedereen in een andere tijdzone leeft en we elkaar steeds niet helemaal lijken te vinden.

Dat anderen niet zien wat ik zie, niet voelen wat ik voel en