ARTIKEL: ‘HOE IK MIJN GEBOORTEDORP RUIGOORD ZAG VERANDEREN IN EEN MAINSTREAM FEESTLOCATIE’ VOOR NOISEY

Square

Onlangs maakte de Stichting Landjuweel – verantwoordelijk voor de culturele programmering van Ruigoord – bekend dat het dorp stopt met het organiseren en faciliteren van grote dance-evenementen. “Festivals zijn mainstream geworden, terwijl Ruigoord dat nooit is geweest. Dus moeten we een andere kant op,” luidt de verklaring. Ik, geboren en getogen Ruigoordse, sloeg een zucht van verlichting. Ik had altijd gemengde gevoelens over hoe vriend en vijand naar mijn geboortedorp afreisden voor een dik feest of festival, gekleed in hippie-outfits en indianentooien. Om uit te leggen hoe het is om mijn dorp in een feestgelegenheid te zien veranderen, moet je ook begrijpen hoe het was om daar op te groeien. Ik zal beginnen bij het begin.

LEES HIER VERDER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *