Lisa in LaLaLand

< Back to news

Press contact:
Lisa Gritter
contact@lisainlalaland.com

BAARD

Het baarden en snorren debat is natuurlijk al uitgebreid gevoerd, niets nieuws daar. Tot ik laatst hoorde dat de baard ´uit´ is, done, over, zó begin 2013. Dit kan ik natuurlijk niet over mijn baardminnende hart verkrijgen, dus nog eenmaal mijn duit in het spreekwoordelijke zakje; Neem een baard.

Nee, maar echt. Een baard doet iedere man goed. Een goede baard maakt imposant. Een slappe baard doet overigens niets voor je, dus als ik zeg neem een baard, bedoel ik alleen als je een beetje een flinke kan groeien. De halfbakken dunbehaarde, vlassige nietsbaardjes of erger nog, de sik, heeft absoluut niet hetzelfde effect als een mooie, dikke, volbloed baard.

Een baard staat heldhaftig, alsof je elk moment een puppy uit een brandende woning kan gaan redden. Alsof je grote vissen vangt met je handen en acht pullen bier in één keer kan dragen. En vooral alsof je een meisje met één grote zwaaibeweging van de grond kan tillen, met je andere haar jurk én bh los kan trekken en haar zo op het bed kan laten vallen. Een baard maakt episch.

Er zijn geluiden dat de snor de baard zou kunnen vervangen. Niets is minder waar. Hoewel de snor een welkome toevoeging kan zijn aan iemands uiterlijk, doet hij niets extra´s voor je mannelijkheid. Een Tom Selleckje straalt misschien nog wel wat daadkracht uit, maar een goed gekapte snor is voor de ijdele man. De man die een speciaal potje snorrenwax uit Amerika laat overvliegen. Niets mis mee, maar episch is anders.

Alle mannen van groot belang hadden baarden. De Kerstman, Sinterklaas, Koning Arthur, Obi Wan Kenobi, allemaal machtige mannen. Het is niet voor niets dat Hitler en Stalin snordragers waren, die waren niet mans genoeg om een respectabele baard te kunnen dragen.

Nee, de baard is het epicentrum van alle mannelijkheid. Vergeet de lengte van je geslacht, kijk naar de dikte van je baard. De baard is wat je scheidt van de jongens, jij bent een man, jij hebt een baard, jij vangt vissen met je handen, grote vissen. Make it epic, grow a beard.