Lisa in LaLaLand

< Back to news

Press contact:
Lisa Gritter
contact@lisainlalaland.com

BOODSCHAPPEN

Ik loop door de gangpaden, langs de zuivelmuur en de diepvriesvitrines, alsof het een doolhof is waar ik niet uit wil ontsnappen. Ik knijp in avocado’s, check de datum op het melkpak, lees alle etiketten van de wijn. Pak een pot, leg hem terug, pak een zak, leg hem weer weg. In de supermarkt ben ik tenminste nog onderweg.

Eenmaal thuis ben ik alleen met mijn rijpe avocado’s en nog tot volgende week verse melk. Daar is niemand boos dat ik te laat ben of blij dat ik eindelijk thuis ben. Er is niemand om te zien hoe de tranen rollen zodra ik de voordeur achter mij dicht trek, alsof ik de vervuilde lucht inadem van een huis zonder liefde waar niemand het kan schelen of ik alle twee de pizza’s eet die ik kocht omdat één pizza kopen zou verklappen dat ik zielig ben en alleen en te moe om voor mezelf te zorgen.

Ik koop goede moed in groene groenten, tijd in lange etiketten lezen en heen en weer door de gangpaden dwalen. Hoop koop ik in dure flessen wijn en met twee pizza’s koop ik diepvriesschone schijn. Ik wil het ook graag zoveel mogelijk contactloos pinnen alsjeblieft, dankjewel.

In de transitionele supermarkt, het grijze gebied tussen kantoor en huis, tussen carrièretijger en vrouw-alleen-met-kat-op-bank, ben ik vrij. Daar ben ik onderweg. Daar hoef ik niets meer te besluiten dan waarmee ik mijn brood beleg.