COLUMN: ‘VROUWEN ZIJN OK! MAAR MANNEN NET IETS BETER’ VOOR NMTH

Square

‘Vrouwen zijn ok! Maar mannen net iets beter’ 

In het heetst van de ‘waarom staan er zo weinig vrouwen op festivalpodia’ strijd, bevind ik mij bij een concert van Cheap Thrills. Een band die uit maar liefst vier vrouwen en welgeteld nul mannen bestaat. Mijn mannelijke gezelschap en ik zijn niet vies van een goed foute seksistische grap (laat staan een paar écht foute Tweede Wereldoorlog-grappen), maar de discussie is echt én waardevol; er staan amper vrouwen op podia en dat schijnt de norm te zijn. Vanavond wordt die norm dus even goed op de schop genomen door deze vier hard rammende vrouwen. Ze zingen ook nog eens over hun ‘beaver’ dus met het vagina-gehalte zit het deze avond meer dan goed. Iets wat ook mijn mannelijk gezelschap erg kan waarderen. Cheap Thrills ramt en ragt en punkt en rockt, zonder dat hun geslacht enigszins in de weg staat. Dit is niet punk door vrouwen, dit is punk. En godsamme die drumster. Zelfs mijn gezelschap, van origine drummer, geeft aan zelf nooit zo strak te hebben kunnen drummen, zonder enige ‘die drumt wel lekker, voor een vrouw’ vibe. Ik ben dan ook in goed gezelschap.

LEES HIER VERDER!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *