Lisa in LaLaLand

< Back to news

Press contact:
Lisa Gritter
contact@lisainlalaland.com

STARFUCKS

Ik ben een beetje bang voor de Starbucks. Het voelt als een clubje waar iedereen de regels lijkt te kennen, behalve ik. Na een korte observatie (ok, aansluiten in de rij, bestellen bij de ene jongen, betalen bij de andere en dan in het hoekje licht ongeduldig wachten en ondertussen inchecken op facebook)  besluit ik toch een poging te wagen.

Eenmaal binnen word ik geholpen door een jongen in een vrij diepe V-hals. Hij is een beetje boos omdat ik zwarte koffie bestel en ‘erhm.. gewoon zwarte koffie?’ stamel op zijn vraag of ik Peruviaanse dubbel geroosterde of Maleisische door peuters geplukte bonen wil. Dat ik geen soy/vanille/moccaccino/frappaccino/latte bestelde was een belediging voor zijn vak, zo leek het, dus maakte ik er vlug een dubbele van. Hij was not impressed. V-hals vroeg mijn naam en wees naar de kudde meisjes met bontkragen, Uggs, en iPhones, ‘sluit daar maar even aan’. Ik vond geen aansluiting, maar wachtte toch geduldig tot iemand mijn naam riep.

Tijdens het wachten viel mijn oog op de Starbucks merchandise. Mokken in alle maten, thermoskannen en T-shirts. Het deed me denken vroeger, toen ik nog vol trots mijn Ajax broodtrommel en drinkbeker tussendemiddag uit mijn tas viste.

De thermoskannen lonkte, maar ik kon mijn ogen niet van V-hals jongen afhouden. Wat me het meest opviel was zijn volledige disrespect voor de seizoenen. Zijn vier-seizoenen-look was ontluisterend. Zijn brons gebruinde huid suggereerde een warme zomer, maar zijn muts -hoewel half op het hoofd- gaf meer een winterse indruk. De V-hals duidde dan weer op een warme lente, maar de brede leren riem deed herfstig aan. Verwarrend. Zou hij zijn borsthaar scheren of groeit daar gewoon niets? Zoveel vragen.

Lange tijd heb ik gedacht dat de V-hals jongen aan het uitsterven was, maar ik bleek gewoon al een hele tijd niet in de Starbucks geweest te zijn.

‘Leeza? Leesha? Laisja? …. Double Shot Espresso?’

Fuck, dat ben ik.